Inspark 2021

Inspark

2021

Årets inspark kommer på grund av rådande omständigheter att hållas främst utomhus. Vi kommer att befinna oss mycket i Slottsskogen men även runt om i Göteborg centrum och närliggande områden. Vi har skapat en facebookgrupp för insparken där mer information kommer att publiceras löpande, så det är viktigt att ni går med där för att hålla er uppdaterade. Länk till gruppen hittar du här till höger om du är på dator, eller strax här nedanför om du är på mobil. Exakt schemat för insparken kommer att publiceras här på hemsidan och i Facebookgruppen inom kort.

Var och när är det, och hur fungerar det?

Insparken kommer att börja fredagen den 27 augusti och vara i fyra veckor, med avslut fredagen den 24 september. Vi kommer att ses i slottsskogen första dagen där vi har förberett olika lekar och uppdrag, och ni kommer även att få insparksschemat och annan viktig information. Exakt tid och plats kommer att publiceras i facebookgruppen närmare inpå startdatum. Vi kommer att tilldela er era faddergrupper på plats första dagen, och ni kommer få chans att träffa och lära känna era faddrar, generaler och såklart klasskompisarna.


Alla nystudenter kommer bli indelade i fyra olika grupper. Under insparken kommer grupperna tävla mot varandra i en intensiv poängjakt där endast en grupp kan kamma hem det eftertraktade förstapriset. Vi kommer självklart också ha gemensamma aktiviteter i helgrupp. Du kan läsa mer om årets tema och temagrupper längre ner på sidan.

Årets tema är...

Filmtema!

Rulla fram den röda mattan, poppa popcornen och luta dig tillbaka i regissörstolen för årets insparkstema är film! Detta innebär många filmrelaterade event och uppdrag, men också självklart utklädnader och spex. Under temat film har vi i år fyra grupper. Dessa är följande,

Harry Potter

Harry Potter

Vilket hus hade sorteringshatten tilldelat dig? Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw eller Slytherin? Älskar du quidditch eller är du kanske mer intresserad av magiska bestar och vidunder, eller försvar mot svartkonster? Är du medlem i Dumbledores amé eller en av Voldemorts dödsätare? Ond eller god, i Harry Potters förtrollade värld är det bara fantasin som sätter gränserna!

American High School

American High School

Tillhör du emogänget, footballspelare, cheerleaders, eller är du kanske klassens pluggis? I detta tema hämtas inspiration från filmer som American Pie, Mean Girls, Clueless, Legally Blonde, High School Musical och Grease. Släng på de gamla klassiska låtarna och fram med de blåa och röda platsmuggarna för en runda beer pong, nu kör vi!

Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean

Är du en simpel smed, en soldat i det engelska kompaniet eller föredrar du snarare att vara ute på sjön och slåss, plundra och jaga magiska skatter? I Karibien vet man oavsett yrke aldrig hur nästa dag ser ut. Sjung sea shantys, skåla med rom och fram med sabeln Hey ho hey ho, a pirate's life for me!

Disney

Disney Classics

Vem älskar inte Disneys gamla klassiker som Lejonkungen, Lilla sjöjungfrun eller Lilo och Stitch, och inte minst alla magiska sånger från filmer som Aladdin? Vill du vara anden i lampan? Inga problem! Du kanske alltid drömt om att vara en Disneyprinsessa, nu har du chansen! Här finns det få gränser och stora möjligheter att spexa loss!

Lär känna

Generalerna

Vilka är generalerna?

Generalerna är de sex studenter som tillsammans planerat upp insparken - allt från tema till event och schemaläggning är deras påhitt. Under insparken tillhör de ingen särskild faddergrupp utan kommer gå runt och besöka alla grupper. 

Ellen

Tjena! Ellen heter jag, eller också Ellen i underlandet. Jag fyller 23 till hösten och ska börja mitt andra år på P-vetarprogrammet. Jag är med i Pegasus styrelse där jag ansvarar för våra sociala medier och hemsidan. Jag är fullblodig Göteborgare så om ni vill ha tips på lokala vattenhål ställer jag mer än gärna upp! Är även en (självutsedd) mästare i musikquiz och kammade hem många vinster i Örebro kårhus veckoliga musikquiz. Ser fram emot att träffa er alla och ge er en lika grym inspark som jag hade förra året! 

Alice

Tell my about it, stud.
Mamma peggy här! Med andra ord ordförande för Pegasus. Alice Liberg heter jag, kallas ibland bara Liberg.
Jag är 20 år gammal och börjar nu andra året av programmet. Precis som Sandy så har jag två sidor, en ordningsam och en spontan och fartfylld. Ser fram emot att träffa er alla i höst och ge er en oförglömlig inspark! Vi ses!

Naomi

Hallå! Naomi heter jag (eller också Belle), svårt att uttala tänker du? Du kan kalla mig Nompa!  Jag är en 25 årig renodlad Göteborgare bosatt i Majorna. Till hösten börjar jag mitt andra år på p-vetarprogrammet och har fått denna ära att se till att er inspark blir legendarisk! Jag älskar tävlingar, utmaningar och spex så jag är riktigt laddad för inspark! Jag ser fram emot att träffa er allihopa i höst och vi generaler finns alla här för att se till att ni trivs! Vi ses!!

Tove

Skepp o hoj ovetare! Tove heter jag, är 20 och ska nu till hösten påbörja mitt andra år på Personalvetarprogrammet. Är född och uppvuxen i Göteborg med en förkärlek för havet och är en av era generaler som till höst sjösätter insparken. Med på bilden (där jag är en fabulös pirat) är min nioåriga hundis Marley som tycker om att få vara med på kort och sno rampljuset. Jag ska göra mitt bästa för att insparken ska flyta på så bra som möjligt och hoppas att ni alla kommer trivas på programmet som fisken i vattnet. Vi ses till hösten!

Robin

Robin är vad man kan kalla gruppens fossil, utöver att gästspela på Jurassic Park så ses han oftast som platschef på dödsstjärnan! Jag är studiesocialt ansvarig i Pegasus och påbörjar nu år två i skolan. Född och uppvuxen i Göteborg, men bott och studerat audio production sedan tidigare i Solna. Hoppas på en inspark fylld av kreativitet och grymma spex och jag ser framförallt fram emot att lära känna alla er nya studenter!

Vincent

Välkommen till insparken önskar general Vincent eller alter ego Harry Potter. Föredrar dock att bli kallad generallisimo. Jag fyller 22 år i december och börjar plugga andra året på personalvetarprogrammet. Är för tillfället utbildningsansvarig i vår kårförening Pegasus och är även studeranderepresentant för min klass. Född och uppväxt i Helsingborg Skåne så har lite dannebrog i blodet. Vann insparken förra året och förväntar mig en lika tuff och rolig inspark för er som jag hade!

FAQ

FAQ ikon

Vi kommer att göra alla gruppindelningar på plats första dagen, så vi tar inte emot några önskemål om grupp innan dess. Om du och din kompis kommer tillsammans samtidigt första dagen kan vi däremot antagligen lösa så att ni hamnar i samma grupp. Då säger ni bara det till personen som delar in grupperna på plats. Om ni är en större grupp vänner är det inte säkert att ni alla kan hamna i samma grupp.Vi tar inte emot önskemål på vilken temagrupp man vill hamna i.Du kan absolut vara med även om du inte känner någon sen tidigare. Majoriteten av våra nystudenter känner ingen annan inom samma program eller på samma universitet när de börjar. Många är också helt nyinflyttade i staden. Syftet med insparken är att ni ska få en chans att lära känna era nya klasskompisar!Om du vill vara med under insparken men inte kan deltaga på introduktionsdagen, ska du mejla studiesocialt@pegasusgbg.se, så kommer du att bli tilldelad en grupp och få ta del av informationen du missat. Det räcker med att du gör detta en dag eller två innan introduktionen.Ingen anmälan krävs! Det är bara att dyka upp. Gå med i facebookgruppen för att hålla dig uppdaterad.Vi har introduktion den 27 augusti och finalsittning den 24 september. Under insparken kommer vi både ha dags- och kvällsaktiviteter och både event i helgrupp och grupperna kommer ha sina egna event. Exakt schema kommer att publiceras här på vår hemsida och i Facebookgruppen inom kort.


Har du övriga frågor angående insparken?

För svar på övriga frågor relaterat till insparken kan du kontakta vår insparksansvarige.