Inspark 2022

Inspark

2023

Årets inspark kommer att kickas igång i slottsskogen, och efter det kommer vi utöver där även befinna oss runt om i Göteborg centrum och närliggande områden. Vi har skapat en facebookgrupp för insparken där mer information kommer att publiceras löpande, så det är viktigt att ni går med där för att hålla er uppdaterade. Länk till gruppen hittar du här till höger om du är på dator, eller strax här nedanför om du är på mobil. Exakt schemat för insparken kommer att publiceras i Facebookgruppen inom kort.

Var och när är det, och hur fungerar det?

Insparken kommer att börja fredagen den 25 augusti och att pågå i fyra veckor, med avslut torsdagen den 21 september. Vi kommer att ses i slottsskogen första dagen där vi har förberett olika roliga aktiviteter, och där ni även kommer få träffa våra sammarbetspartners. Här kommer ni även att få insparksschemat och annan viktig information. Exakt tid och plats kommer att publiceras i facebookgruppen närmare inpå startdatum. Vi kommer att tilldela er era faddergrupper på plats första dagen, och ni kommer få chans att träffa och lära känna era faddrar, generaler och såklart klasskompisarna.


Alla nystudenter kommer bli indelade i fyra olika grupper. Under insparken kommer grupperna tävla mot varandra i en intensiv poängjakt där endast en grupp kan kamma hem det eftertraktade förstapriset. Vi kommer självklart också ha gemensamma aktiviteter i helgrupp. Du kan läsa mer om årets tema och temagrupper längre ner på sidan.

Årets tema är...

BARNPROGRAM!

Universitetsstudierna har börjat, dock är barndommen är inte inte över än! Utöver att ni nu börjar studera så kommer ni tilldelas en plats i en grupp under årets inspark, som går under temat BARNPROGRAM. Det innebär såklart att ni får förbereda er på disneydags med Musse Pigg & hans vänner, dansa till smurfhits samt andra uppdrag och spex med utklädnader inom temat.


Kopplat till temat så har vi fyra barnprogram, dessa är:


Disney

Musse Pigg & hans vänner

Varför är Joakim Von Anka så snål? Varför kan inte Pluto och Långben prata med varandra fast de båda är hundar? Och varför har Kalle Anka inga byxor på sig? Det är frågor som frenetisk genomsyrat vår barndom.

Att vi kan besvara dessa frågor har vi ett visst härligt gäng att tacka. Ni gissar rätt! Musse Pigg & hans vänner!


Kasta på dig de vita handskarna så skriver vi ihop en framgångssaga tillsammans!

Harry Potter

Smurfarna

Vill du flytta in i ett svamphus i det fjärranglömda landet? Vet du vad du ska göra om Gargamel vill koka soppa på alla p-vetare? Är du lika stark som Stark-smurfen och kan ro hem vinsten? Majoriteten kan inte detta, några som har övertag är såklart Smurfarna!


Så fyll glaset med hallonsaft, sätt på smurfhits på bandspelaren och smurfa  igenom hela insparken tillsammans med Smurfarna!

American High School

Teletubbies

Är du en person som tycker om att springa på gröna ängar med en gigantisk solbebis som kompanjon? Tycker du att upprepa varje mening 55 gånger är nödvändigt? Har du en dröm om att ha en bråkig damsugare som bästis?


Då är Teletubbies något för dig! Med färgglada morphsuits och otaliga mängder Tabbie-kräm blir dagarna aldrig tråkiga med Teletubbies!! 

Pirates of the Caribbean

Minionerna

Är du en varelse som måste ständigt jaga avskyvärda mästare att tjäna? Vill du lära dig kung fu och tycker att bananer är den överlägset godaste frukten? Detta och mycket mer kommer vara fokus för den vassaste insparksgruppen - Minionerna!


På med hängslebyxorna, glasögonen och  smid onda planer med din mästare, för nu åker vi!

Lär känna

Generalerna

Vilka är generalerna?

Generalerna är de sex studenter som tillsammans planerat insparken - allt från tema till event och schemaläggning är deras påhitt. Under insparken tillhör de ingen särskild faddergrupp utan kommer gå runt och besöka alla grupper. 

Erik

Nämen tjenare!

Jag heter Erik, jag är 25 år gammal & går i årskurs 3. På fritiden gillar jag att träna kampsport så jag kan hjälpa smurfarna (mina barnbarn) att jaga bort den onda Gargamel. Till skillnad från Julia & Jossan så är jag från den riktiga huvudstaden, Göteborg. Insparken kommer att bli grymt rolig men det roligaste blir såklart är att träffa er nya studenter! Förresten är det jag i Gammelsmurfens famn eller är det Gammelsmurfen i min famn?

Matilda

Hallihallå!

Matilda heter jag, har rundat mig själv (solen) 30 gånger och är här för att lysa upp höstens inspark lite extra. På tal om värme och solsken: efter sommaren börjar jag andra året på personalvetarprogrammet efter ett års studieledighet i afrika. Det som lyser upp mina dagar är träning i alla dess former, brunch (gärna med pommes) och härliga människor. Därför ska det bli så himla kul att få skapa mängder med solskenshistorier med er allihop. Nu kör vi! Och kom ihåg att solen skiner lite extra på de som går all in under insparken...


Julia

Hola!!

Julia heter jag och är 22 år och kommer från huvudstaden (ja den riktiga huvudstaden inte Göteborg hehe). Ska börja studera tredje året på personalvetare programmet och sitter som studiesocialt ansvarig i Pegasus! Älskar verkligen gemenskapen som man får ut av en grym inspark! Ser så mycket framemot att få möta er alla så se till att tagga till nu så ses vi snart!!

Hej hallå!

Josephine heter jag men lyssnar bäst till Jossan! Jag är en 23 årig Stockholmare som numera är bosatt i fina Göteborg och studerar till hösten 3e året på personalvetarprogrammet. Jag ser jättemycket framemot att få lära känna er alla och tillsammans ska vi ha den bästa insparken! Tagga tagga till!

Josephine

Jialin

Axel


Tjena!

Axel heter jag och börjar 2an nu till hösten. Jag sitter nuvarande som ordförande i Pegasus, som kommer vara er studentförening de kommande åren. Jag hoppas ni är lika taggade som jag att göra er inspark till den bästa insparken i GUs historia!

Hej på er!!

Jialin heter jag, är 22 år och uppvuxen i Göteborg. Nu till hösten påbörjar jag mitt tredje och sista år på personalvetarprogrammet. Jag är extremt taggad på att träffa er alla nya studenter och vara med och skapa en helt fantastisk inspark.

FAQ

FAQ ikon

Vi kommer att göra alla gruppindelningar på plats första dagen, så vi tar inte emot några önskemål om grupp innan dess. Om du och din kompis kommer tillsammans samtidigt första dagen kan vi däremot antagligen lösa så att ni hamnar i samma grupp. Då säger ni bara det till personen som delar in grupperna på plats. Om ni är en större grupp vänner är det inte säkert att ni alla kan hamna i samma grupp.Vi tar inte emot önskemål på vilken temagrupp man vill hamna i.Du kan absolut vara med även om du inte känner någon sen tidigare. Majoriteten av våra nystudenter känner ingen annan inom samma program eller på samma universitet när de börjar. Många är också helt nyinflyttade i staden. Syftet med insparken är att ni ska få en chans att lära känna era nya klasskompisar!Om du vill vara med under insparken men inte kan deltaga på introduktionsdagen, ska du mejla studiesocialt@pegasusgbg.se, så kommer du att bli tilldelad en grupp och få ta del av informationen du missat. Det räcker med att du gör detta en dag eller två innan introduktionen.Ingen anmälan krävs! Det är bara att dyka upp. Gå med i facebookgruppen för att hålla dig uppdaterad.Vi har introduktion den 25 augusti. Under insparken kommer vi både ha dags- och kvällsaktiviteter och både event i helgrupp och grupperna kommer ha sina egna event. Exakt schema kommer att publiceras här på vår hemsida och i Facebookgruppen inom kort.


Har du övriga frågor angående insparken?

För svar på övriga frågor relaterat till insparken kan du kontakta vår insparksansvarige.