Inspark 2022

Inspark

2022

Årets inspark kommer att kickas igång i slottsskogen, och efter det kommer vi utöver där även befinna oss runt om i Göteborg centrum och närliggande områden. Vi har skapat en facebookgrupp för insparken där mer information kommer att publiceras löpande, så det är viktigt att ni går med där för att hålla er uppdaterade. Länk till gruppen hittar du här till höger om du är på dator, eller strax här nedanför om du är på mobil. Exakt schemat för insparken kommer att publiceras här på hemsidan och i Facebookgruppen inom kort.

Var och när är det, och hur fungerar det?

Insparken kommer att börja fredagen den 26 augusti och pågå i fyra veckor, med avslut torsdagen den 22 september. Vi kommer att ses i slottsskogen första dagen där vi har förberett olika roliga aktiviteter, och där ni även kommer få träffa våra sammarbetspartners. Här kommer ni även att få insparksschemat och annan viktig information. Exakt tid och plats kommer att publiceras i facebookgruppen närmare inpå startdatum. Vi kommer att tilldela er era faddergrupper på plats första dagen, och ni kommer få chans att träffa och lära känna era faddrar, generaler och såklart klasskompisarna.


Alla nystudenter kommer bli indelade i fyra olika grupper. Under insparken kommer grupperna tävla mot varandra i en intensiv poängjakt där endast en grupp kan kamma hem det eftertraktade förstapriset. Vi kommer självklart också ha gemensamma aktiviteter i helgrupp. Du kan läsa mer om årets tema och temagrupper längre ner på sidan.

Årets tema är...

Yrken!

Nej, semestern är inte slut än. Utöver att ni nu börjar studera så kommer ni tilldelas ett deltidsjobb under årets inspark, som går under temat YRKEN. Det innebär såklart att ni får förbereda er på firmafester, afterworks samt andra uppdrag och spex med utklädnader inom temat.


Kopplat till temat så har vi fyra yrken, dessa är:


Harry Potter

Sjukvårdspersonal

Har du vad som krävs för att avläsa symptom på någon under spårvagnsresan? Vet du vad fibula och os femoris betyder på latin? Majoriteten kan inte detta, några som har koll är sjukvårdspersonalen!

Så tvätta händerna noga, ta fram stetoskopet och smacka på dig latexhandskarna och sjukskriv hela insparken tillsammans med sjukvårdspersonalen!

American High School

Bönder

Är du en person som tycker om att vara ute i det fria? Tycker du om att mjölka juver och harva hö? Har du en dröm om att ta traktorn till ICA nära? Då är bonde något för dig! Med sena arbetstider och otaliga mängder HB blir jobbet aldrig tråkigt! Ansök idag med start 26/8!

Pirates of the Caribbean

Kockarna

Hur många stekgrader krävs för medium rare? Vilken koktid gäller för hårdkokta ägg? Och vad för slags druva är Chardonnay? Detta och mycket mer kommer vara fokus för den vassaste insparksgruppen - Kockarna! På med kockmössan, fram med kastrullerna och glöm inte att sätta på ugnen för nu åker vi!

Disney

Byggare

Hur byggdes pyramiderna? Hur höga kan skyskrapor bli? Och vad är fördelar med tegeltak? Det är frågor som frenetisk genomsyrat vår historia.

Att vi kan besvara dessa frågor har vi en viss händig grupp människor att tacka. Ni gissar rätt! Byggararbetarna!


Kasta på dig reflexvästen, byt ut dansmackorna mot stålhetta och damma av bågfilen så snickrar vi ihop en framgångssaga tillsammans!

Lär känna

Generalerna

Vilka är generalerna?

Generalerna är de fem studenter som tillsammans planerat upp insparken - allt från tema till event och schemaläggning är deras påhitt. Under insparken tillhör de ingen särskild faddergrupp utan kommer gå runt och besöka alla grupper. 

Jakob

Hallåja! Byggmästar’n i Skåne, Jakob här. Jag är 24 år gammal, född i Göteborg men uppvuxen i Skåne. I Pegasus har jag rollen som studiesocialt ansvarig och ska påbörja det tredje och sista året på personalvetarprogrammet. Att spexa till det och hålla låda är ju kul så det hoppas jag att ni också vill göra under insparken. Ska bli otroligt kul att dra igång, njut av sommaren och ladda upp för snart är det dags!

Naomi

Hallå!! Naomi heter jag, du kan kalla mig Byggare-Nompa. En 26 årig Göteborgare bosatt i Majorna som till hösten påbörjar mitt tredje år på p-vetarprogrammet. Jag älskar tävlingar och spex så det är en ära att få delta som generalfadder på årets inspark! Vi generaler finns alla här för att se till att ni får en legendarisk inspark och ser så mycket fram emot att få träffa er!

Ha de gött så länge så ses vi!

Tilda

Hallå där, Tilda här!

Ska jag vara med och leda insparken eller Bonde söker fru? Det kanske är lite oklart.. (eller inte). Skämt åsido. Jag en sprallig 00:a från Hisingen som nu till hösten börjar sitt tredje år på programmet. Jag ser framemot att lära känna er alla och jag kommer göra allt för att ni ska få lika härliga minnen från insparken som jag har fått. Tveka inte utan tagga till, så ses vi snart!

Malte

Hallå eller ena! Jag heter Malte, är 23 år gammal och bott alla år i Göteborg utom ett. Går nu sista året så ni får begränsad tid av mig så njut! Jag tycker om att prata om mig själv och lumpen så fråga på. Jag är riktigt taggad på inspark och ser fram emot att träffa er!

Hugo

Tjabba! Här har vi mig, Hugo! En glad 08:a på 26 jordsnurr som studerar sitt andra år på Personalvetarprogrammet och sitter som Ordförande för Pegasus studentkårsförening. Att hålla mig kort är inte min starkaste egenskap för jag tycker om att prata med nytt folk och snesurra om allt möjligt, men oftast om fotboll som är mitt stora intresse och givetvis ljuga om att min Carbonara är bättre än alla andras. På den tid som blir över missbrukar jag racketsporter och all dess sort och umgås med mina vänner. Ser fram emot kommande verksamhetsår och framför allt insparken att träffa alla nya personalvetare, vi ses den 26:e!


FAQ

FAQ ikon

Vi kommer att göra alla gruppindelningar på plats första dagen, så vi tar inte emot några önskemål om grupp innan dess. Om du och din kompis kommer tillsammans samtidigt första dagen kan vi däremot antagligen lösa så att ni hamnar i samma grupp. Då säger ni bara det till personen som delar in grupperna på plats. Om ni är en större grupp vänner är det inte säkert att ni alla kan hamna i samma grupp.Vi tar inte emot önskemål på vilken temagrupp man vill hamna i.Du kan absolut vara med även om du inte känner någon sen tidigare. Majoriteten av våra nystudenter känner ingen annan inom samma program eller på samma universitet när de börjar. Många är också helt nyinflyttade i staden. Syftet med insparken är att ni ska få en chans att lära känna era nya klasskompisar!Om du vill vara med under insparken men inte kan deltaga på introduktionsdagen, ska du mejla studiesocialt@pegasusgbg.se, så kommer du att bli tilldelad en grupp och få ta del av informationen du missat. Det räcker med att du gör detta en dag eller två innan introduktionen.Ingen anmälan krävs! Det är bara att dyka upp. Gå med i facebookgruppen för att hålla dig uppdaterad.Vi har introduktion den 26 augusti och finalsittning den 22 september. Under insparken kommer vi både ha dags- och kvällsaktiviteter och både event i helgrupp och grupperna kommer ha sina egna event. Exakt schema kommer att publiceras här på vår hemsida och i Facebookgruppen inom kort.


Har du övriga frågor angående insparken?

För svar på övriga frågor relaterat till insparken kan du kontakta vår insparksansvarige.